Okul aile birliklerinin bütünlüklü bir şekilde eğitime katkı sunabileceği üzerinde durulan programda, okul-aile iş birliğiyle eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmek, okulların sorunlarının çözümünde aileyi etkin kılarak, okulların yönetimine katkıda bulunmak hususunda okul aile birliklerinin daha etkin olarak rol alması gerektiğinin altı çizildi.
Eğitimde Bilgi Çağı ve Okul ikliminin vazgeçilmez iki unsur olduğunun üzerinde duran Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin Güney, Tuzla eğitim ikliminin çok olumlu olduğunu ve bu konuda emeği geçen herkesin teşekkürü hakettiğini, eğitim mücadelemizin topyekün toplum mücadelesi ile anlam kazanacağını ve okul aile birliklerinin bu konuda çok önemli bir noktada bulunduğunu ifade etti.
Kaymakamlığımız, belediyemiz, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Okullarımızın yöneticileri ile Okul Aile Birlikleri ile Tuzlayı Eğitim Kenti yapmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına devam edeceklerini, "Eğitim Kenti Tuzla" vizyonunu her geçen gün daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Bir Belediye Başkanı olarak, ilçede yapılan genel hizmetler ne olursa olsun insana yatırımın çok önemli olduğunu, bunun başında da eğitimin geldiğini ifade etti.
İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Metin Çangır, okul aile birliklerinin okullardaki eğitim öğretim konforunun yükseltilmesi noktasında önemli bir role sahip olduğunu, topyekün eğitim mücadelemizin en önemli unsurlarından biri olan okul aile birliklerinin desteğini her zaman hissettiklerini ve beraber iş birliği ile çalışarak Tuzla eğitiminin daha da ileri taşıyacaklarını ifade etti. Okul Aile Birliği yönetmeliklerinden ve yükümlülüklerinden bahseden Müdürümüz, aylık bilançoların şeffaflık ilkesi gereği Web Sitelerinden yayımlanması gerektiğini hatırlattı. Müdürümüz, konuşmalarını teşekkür, dilek ve temenniler ile sonlandırdı.